1. מעקב סדיר – שמרו על ערנות מומלץ להישקל פעם בשבוע ביום ושעה קבועים
2. זמן לארוחה – כדאי להקדיש זמן לאכילה בלבד – אכילה תוך כדאי דיבור בטלפון או צפייה בטלוויזיה היא מתכון לאכילת יתר
3. מים מים …. – הרבו בשתיית מים והמעיטו במשקאות מתוקים כדי לא לשכוח שאפשר:
א. להסתובב עם בקבוק אישי
ב. להחליט על חוק חדש שתיית כוס מים לפני כל ארוחה
4. תדירות ארוחות –לאכול במועדים נכונים להקפיד על מרווחים
של 3-4 שעות בין ארוחה לארוחה
5. תכנון כמויות– מומלץ לתכנן את כמות המזון בארוחה ולשים אותה בצלחת כדאי להימנע מאכילה מהסיר או כל כלי מרכזי אחר
6. תכנון מוקדם – אם אתם מתכוונים לאכול בחוץ תכננו זאת מראש והתאימו את התפריט היומי כולו , הימנעו מלהגיע רעבים מידיי לארוחה
בחוץ והזמינו מה שהחלטתם מראש שתאכלו .
7. איכות– בחרו במזון שמעניק תחושת שובע , בדרך כלל מזונות שמכילים כמות גדולה של נוזלים וסיבים כגון :
מרק , יוגורט , דגנים מלאים , פירות וירקות – פירות מכילים סוכרים שנספגים בקצב איטי אין עלייה דרסטית של סוכר ורעב מוגבר כתוצאה מהירידה כמו שנפוץ בסוכרים הפשוטים פירות הם תחליף נהדר למתוק,בחורף מומלץ לאכול מרק צח לפני ארוחה המרק תורם לתחושת שובע , השלמת נוזלים וימנע אכילת יתר בארוחה .
8.מגיע גם להתפנק – לא כדאי להימנע לחלוטין ממזונות אהובים אך לאכול אותם באופן שפוי והגיוני שלבו פינוקים בתפריט אך בכמות קטנה
9.לרוץ לספר לחברה …… לא מומלץ – כדאי לספר לקרובים , אך אם צאו בהכרזות תתקלו בהצעות מפתות – זהו אפקט פסיכולוגי נפוץ בחברה.
10.המתינו 20 דקות לאחר ארוחה- הגוף מרגיש
את תחושת השובע לאחר 20 דקות אל תמהרו לאכול עוד אחרי ארוחה המתינו 20 דקות ברוב המקרים תגלו שאתם שבעים .